У Києві люди масово труяться грибами

У столиці почастішали випадки отруєння грибами

У столиці зафіксовано зростання випадків отруєння грибами. Навіть при тому, що кияни зараз менше ходять на "тихе полювання", лікарні продовжують приймати пацієнтів із гострими отруєннями грибами. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я КМДА, передають "Коментарі".

Оскільки проблема отруєння грибами залишається актуальною, медики закликають киян ставитися до споживання грибів з особливою обачністю і нагадують, що симптоми, характерні для такого отруєння, можуть бути дуже різними. Чим раніше буде надано медичну допомогу, тим менше шкоди завдадуть токсини.

Допомогою може бути промивання шлунку (випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювоту), прийняття сорбентів, очисна клізма, вживання великої кількості рідини (зокрема злегка підсоленої води, яка відновить водно-сольовий баланс).

У жодному разі не можна пригощати грибами дітей.

Як раніше писали "Коментарі", Укргідрометцентр попереджає про небезпечні метеорологічні явища на Київщині. За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, 9-10 жовтня на поверхні ґрунту на Київщині будуть заморозки, 0-5°. Оголошено перший рівень небезпеки – жовтий.

Нагадуємо, що Велика лаврська дзвіниця у Києві зачинена для відвідування. Дзвіниця буде зачинена до кінця жовтня у зв'язку з проведенням ремонтних робіт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися