У Києві група арештантів продавала з СІЗО неіснуючі генератори

Аферисти видавали себе за військовослужбовців

У Києві судитимуть групу арештантів, які видавали себе за військовослужбовців та ошукували людей на продажі генераторів. Організував схему неодноразово судимий 33-річний чоловік, який у той час утримувався в Київському СІЗО.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Організатор також залучив до злочину ще трьох співкамерників.

У період з листопада 2022 року по лютий 2023 року, у зв’язку зі значними проблемами з електропостачанням внаслідок російських обстрілів, учасники цієї групи розміщували оголошення про продаж генераторів через мобільний телефон у соцмережах. Отримавши передоплату від покупців у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень, шахраї обіцяли надіслати товар до певної дати. Проте фігуранти виправдовували затримки в відправці тим, що доводилось терміново відправили в "гарячі точки", представляючись військовослужбовцями. Пізніше зловмисники втратили зв'язок з покупцями та припинили спілкування.

За наведеною схемою зловмисники встигли ошукати чотирьох потерпілих. У ході розслідування правоохоронні органи провели обшуки в місцях утримання фігурантів: у двох виправних установах та Київському слідчому ізоляторі, а також у осіб, на чиї банківські картки перераховувалися грошові кошти. Внаслідок проведених слідчих заходів були зібрані докази незаконної діяльності учасників цієї організованої групи.

Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві викрили аферистів, які незаконно захопили квартири двох померлих мешканців міста. В результаті виявилося, що чоловік у віці 52 років та жінка у віці 58 років заволоділи чужим майном, підробивши документи на дві квартири.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися