У Києві СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету: подробиці

За 8 тис. доларів США посадовець обіцяв керівнику підприємства "вирішити питання"

СБУ затримала чиновника Антимонопольного комітету, який за хабарі "заплющував очі" на порушення монополістів. Затримали посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Посадовець вимагав хабарі від представників цієї комерційної структури, щоб "заплющити очі" на виявлені порушення антимонопольного законодавства та уникнути накладання на них адміністративних санкцій. Також є документальні докази того, що він отримав хабар від місцевої компанії, яка спеціалізується на оптовій торгівлі хімічними засобами та обладнанням для очищення.

За 8 тис. доларів США посадовець обіцяв керівнику підприємства "вирішити питання" про не накладення на нього штрафів за порушення, виявлені у ході перевірки. Працівники СБУ зафіксували той факт, що чиновник отримав перший платіж незаконної вигоди та затримали його під час незаконного отримання наступної частини коштів під час обміну.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється інформація щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ. Чиновнику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київські прокурори повідомили про підозру адвокату, який підбурював громадянина до дачі 10 тис. доларів хабаря судді. Але адвокат планував залишити цю суму для себе та використати її на свій розсуд.



Джерело: https://t.me/SBUkr/10067


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися