Київські прокурори затримали "бізнесменку", яка переправляла ухилянтів через кордон на човнах

Послуга коштувала 6 тисяч доларів

Київські прокурори викрили учасницю схеми, в якій на човнах та пішки переправляли ухилянтів за кордон за 6 тис. доларів США. Судитимуть 42-річну уродженку Чернівецької області у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За повідомленням про отримання в ході слідства, підозрювана спільно з іншими учасниками організувала схему, яка мала на меті здійснення незаконного перетину державного кордону України військовозобов'язаними людьми із подальшою їх транспортуванням до Молдови. Учасники цієї схеми активно шукали військовозобов'язаних чоловіків, які бажали незаконно перетнути кордон України, і за суму в 6 тисяч доларів США пропонували їм організувати їх незаконне транспортування за межі України поза пунктом пропуску.

Як працювала схема

Після отримання грошових коштів, особи, які намагалися ухилитися від призову до військової служби, їхали до міста Кам’янець-Подільський, що розташоване у Хмельницькій області. Відтак, їм пропонувалося подальше переміщення через державний кордон України до Республіки Молдова, і це переміщення відбулося пішки або за допомогою човнів.

На цьому етапі жінка зустрічала ухилянтів на автовокзалі Кам’янець-Подільського, надавала їм вказівки та перевозила автомобілем BMW X6 у напрямку села Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району для подальшого переміщення у напрямку державного кордону України.

Під час переправлення трьох ухилянтів через вищевказаний населений пункт в напрямку річки Дністер дії останніх та підозрюваної були викриті та припинені. 

Слідство триває. Встановлюються усі обставини вчинення злочинів та вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліція Київщини затримала організаторів підпільної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків до ЄС.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися