На Київщині чиновників судитимуть за розтрату грошей при закупівлі біотуалетів у шкільні укриття

Наразі на майно обвинувачених накладено арешт

Начальника та заступника начальника управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві, а також підприємця судитимуть за розтрату бюджетних коштів. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За слідством, управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації виклало угоду з підприємцем на закупівлю біотуалетів для захисних укриттів у навчальних закладах Шевченківського району на загальну суму понад 1,38 мільйона гривень. При цьому, посадовці управління освіти вчинили дії, внаслідок яких відбулось штучне завищення цін на ці товари, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму понад 370 тисяч гривень. Наразі на майно обвинувачених накладено арешт.

Відносно керівниці районного управління освіти зараз застосовано запобіжний захід у вигляді внесення застави майже на 190 тисяч гривень. Слід також зазначити, що вказана посадовиця є обвинуваченою у ще одному кримінальному провадженні, пов’язаному з неправомірним використанням понад 1 мільйона гривень, вилучених на обладнання укриттів у навчальних закладах Шевченківського району. Досудове розслідування в цій справі завершено в липні цього року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві судитимуть посадовця Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень "Київзеленбуд" за збитки від ремонту доріжок у Гідропарку.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися