У Києві судитимуть суддю, який шкодував, що війська рф не дійшли до столиці

Уродженця Криму після тимчасової окупації півострова перевели до одного з судів київського регіону

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо судді апеляційного господарського суду, який виправдовував дії рф та закликав своїх знайомих до співпраці на користь окупантів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Після тимчасової окупації Криму громадянина, який народився на півострові, було переведено до одного з судів у Київському регіоні, але суддя залишив незмінними свої антиукраїнські погляди. Він виражав підтримку збройної агресії рф проти України та визнавав легітимність тимчасової окупації частин території нашої країни.

Працівники ДБР, у співпраці з СБУ, виявили, що після початку повномасштабної військової агресії в лютому 2022 року, суддя багаторазово висловлював свою підтримку окупаційним діям агресора. Він висловлював бажання, щоб окупованих територій було більше і навіть виражав сум, що росіяни відійшли від селища під Києвом, де він проживав в останні роки.

Цей чоловік також дзвонив своїм знайомим, які опинились під окупацією, і закликав їх активно сприяти агресорам. Зокрема, неодноразово радив одному з них, який залишився на окупованій частині Запоріжжя, йти працювати в окупаційну "міліцію", щоб не допустити повернення цих територій під контроль України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід – заставу у розмірі 3 млн грн. Також накладено арешт на майно фігуранта – три земельні ділянки, будинок під Києвом та автомобіль.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві судили експравоохоронця АР Крим, який зрадив присязі та перейшов на бік ворога.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися