На Київщині спалах небезпечної хвороби для тварин

Не рекомендовано купувати м’ясо, сало та субпродукти

На Київщині зареєстрували новий випадок африканської чуми свиней. В Білій Церкві виявили труп свині.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

При молекулярно-генетичних дослідженнях відібраного патологічного матеріалу виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней (далі – АЧС). Знайшли труп свині в лісосмузі поряд з Другим Першотравневим заводом по вул. Храпачанській. Його визначено інфікованим об’єктом (епізоотичним вогнищем) щодо АЧС та запроваджено карантин з 01 листопада 2023 року.

Наразі вживаються заходи, що передбачені діючою Інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней та Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней.

Для уникнення захворювання, яке розростається збудником АЧС, не рекомендовано купувати м’ясо, сало, субпродукти та продукти, які з них виготовлені (наприклад, ковбаси, зельці, копченості, тушонки та подібні продукти), у населення або на неорганізованих ринках.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що відома природознавиця та спортсменка Тетяна Дерев'янко поділилася результатом свого вдалого риболовного відпочинку на одній з водойм Київської області. Жінці вдалося виловити величезну щуку. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися