Ексзаступник Міноборони розтратив майже мільярд гривень, які призначалися для військової форми

Як працювала схема

СБУ викрила колишнього заступника Міністра оборони України на розтраті майже 1 млрд грн. Він займав цю посаду з 2021 по 2023 роки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

За інформацією, яка була надана в рамках справи, у 2022 році цей посадовець уклав угоду зі своїми підлеглими та спрямував закупівлю військової форми низької якості від приватної компанії на майже 1 мільярд гривень.

Дослідження встановило, що військові Збройних Сил України не можуть використовувати цю форму через її низьку якість, особливо в умовах холодної пори року та під час проведення активних бойових операцій.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику Міністра про висновки за двома статтями Кримінального кодексу України:

- привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом затримання службовим становищем);

- перешкода законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

За аналогічними статтями повідомляється про підозру його спільнику – колишньому виконавцю обов’язків директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони. Наразі обидва чиновники знаходяться під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді оформлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві затримали посадовицю КП "Інформатика", яка збувала інформацію з бази даних системи "Безпечне місто". 



Джерело: https://t.me/SBUkr/10256


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

8 листопада 2023, 14:50

Скоти вісіх пересадимо tacticalgear.ua/catalog/gear

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися