У Києві військовослужбовець за хабарі допомагав призовникам ухилятися від служби

Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років

Поліцейські Києва подали до суду матеріали щодо військовослужбовця, який сприяв визнанню призовників непридатними до служби. За 5 тисяч доларів порушник, у згоді з працівниками військово-лікарської комісії одного з районних військових комісаріатів, допомагав особам, які намагалися уникнути призову, отримати статус інваліда. 

Про це повідомляє столична поліція. 

Зазначимо, слідчі викрили чергову схему ухилення від призову на службу. До її організації причетний військовослужбовець однієї з військових частин зі зв’язками у військово-лікарській комісії районного ТЦК.  

Чоловіку оголосили про підозру у скоєнні злочину. На час проведення досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. В даний момент правоохоронці скерували позовний акт проти цього чоловіка до суду для розгляду справи по суті. За дії може бути накладено штраф у розмірі від двох його тисяч до п'яти тисяч п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Щодо інших осіб, які займали посадові посади та були причетні до обширної корупційної схеми, спрямовано матеріали у відокремлене розслідування.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині затримали 28-річного мешканця міста Вишневе, який разом зі своїм спільником з березня 2023 року підшукував на території регіону ухилянтів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися