У Києві банда захопила квартиру 93-річної жінки та намагалася позбутися пенсіонерки

Зловмисники зробили їй ін’єкцію сильнодіючої речовини

У Києві розпочато судовий процес щодо осіб, які незаконно заволоділи квартирою та намагалися примусити власника перебратися до спеціалізованого закладу насильно. Завдяки спільним заходам правоохоронців фігурантів затримали при спробі злочину. Досудове розслідування завершено, і матеріал направлено до суду. 

Про це повідомляє столична поліція. 

У червні поточного року слідчі Дніпровського управління поліції за оперативною інформацією викрили організаторів та учасників злочинної схеми. Ці особи, місцеві жителі 1976, 1977 та 1989 років народження, незаконно захопили квартиру 93-річної жінки, намагаючись примусити її виселитися та продати нерухомість.

До злочинної групи входили організатор та його спільник, які напередодні незаконно привласнили квартиру пенсіонерки та ще два чоловіки, яким була відведена роль медпрацівників, котрі забрали потерпілу з оселі та мали доставити її в будинок для престарілих.

Спершу спільники підробили паспорт пенсіонерки та неправомірно оформили на одного з них заповіт, довіреність на право представляти інтереси киянки в державних органах та довіреність на право розпоряджатись її нерухомим майном. Згодом, використовуючи фіктивні документи, один із зловмисників нібито "реалізував" квартиру своєму родичу за майже два мільйони гривень, проте без сплати коштів, оскільки договір був укладений виключно з метою вибуття квартири з власності жінки та її справжнього продажу в майбутньому. Щоб якомога швидше здійснити задумане, спільники вирішили "позбутися" жінки, помістивши її до спеціалізованого закладу.

Для виконання цієї частини злочинного плану двоє чоловіків були залучені для перевезення малорухомих пасажирів. Під виглядом медичного персоналу екстреної допомоги вони, силоміць, вивезли потерпілого з квартири та посадили її в автомобіль. Жінка, яка відмовлялася покинути квартиру і закликала на допомогу, отримала ін'єкцію сильнодіючої речовини, щоб її заспокоїти. Оперативники зупинили зловмисників миттєво, як тільки автомобіль з пенсіонеркою почав рухатися від будинку. Під час обшуків на місці злочину, у житло автомобіля та за місцем проживання потерпілих, слідчо-оперативна група вилучила низку матеріальних доказів, які підтвердили їх злочинну діяльність. Усіх чотирьох фігурантів було затримано. Санкція тяжчої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві затримали шахрая, який ошукав громадянина через сайт знайомств. Зловмисник під виглядом жінки в Інтернеті, спілкувався з потерпілим та вчинив аферу та став причетним до 11 епізодів шахрайства. 



Читайте также