В Києві викрили масштабну шахрайську схему

Шахраї створювали замовлення в мобільному додатку однієї з популярних служб таксі

Згідно з повідомленням Дарницької окружної прокуратури Києва, відомо про підозру 23-річному жителю столиці у шахрайстві, вчиненому в умовах військового стану.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За даними слідства, він з іншими учасниками, налагодив механізм шахрайської схеми, що полягала у використанні Telegram для підробки пасажирських перевезень за заниженими цінами. Група шахраїв використовувала Telegram для прийому замовлень на перевезення та подавала їх у мобільному додатку однієї зі відомих таксі-служб. За допомогою системних помилок у додатку зловмисники змінювали інформацію, вводили власні банківські реквізити та перенаправляли кошти за поїздку на свої рахунки.

Під час обшуків у місцях проживання та автомобілі злочинці правоохоронці вилучили гроші, комп’ютерне обладнання, пристрої зберігання даних, мобільні пристрої, банківські картки, сім-карти, автомобілі та записи, які вказували на їхню злочинну діяльність. Під час проведення слідчих дій зловмисники намагалися знищити докази.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Окружна прокуратура готує апеляційну скаргу на вказану ухвалу слідчого судді з вимогою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Читайте также