Окупант з Бурятії розстріляв і кинув у колодязь мирного мешканця Київщини

У чоловіка випустили не менше 21 пострілу

Окупанту з Бурятії оголошено про підозру за вбивство мирного мешканця Київщини. Він розстріляв і кинув тіло у колодязь. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Слідчі встановили, що під час окупації Київської області у березні 2022 року військовослужбовці рф розстріляли чоловіка у віці 49 років. Цей чоловік розвозив сусідам по селу їжу та іншу гуманітарну допомогу від місцевої церкви. Варто відзначити, що постраждалий чоловік не брав участі у військовому конфлікті та не мав зброї. Однак, під час проїзду його цивільним автомобілем "Пежо 308" з російського блокпосту, до нього було випущено не менше 21 пострілу з автоматичної вогнепальної зброї.

За даними судово-медичної експертизи потерпілий отримав кульове поранення лівого суглоба плечового суглоба та осколкове пошкодження правого колінного суглоба, що призвело до численних переломів. Однак він залишався живим. Окупанти примусово витягли його з автомобіля і намагалися провести допит, однак у зв‘язку із пораненнями чоловік був не в змозі відповідати на їх запитання. Не отримавши від жертви відповідей, окупанти розстріляли його та викинули тіло в каналізаційний колодязь на узбіччі 37-км автодороги "Київ-Житомир" поблизу с. Бузова Бучанського району Київської області.

Тіло потерпілого було знайдене майже через пів року під час планового обстеження каналізації місцевою комунальною службою.


Завдяки показам доньки загиблого та бучанським бійцям ТРО, які під час окупації вели фото- та відеофіксацію дій окупантів, слідчим Нацполіції вдалося встановити особу підозрюваного — це 27-річний військовослужбовець збройних сил рф, старший навідник 2 гаубичної самохідно-артилерійського взводу 5 окремої танкової бригади військової частини №46108 з місцем дислокації м. Улан-Уде в республіці Бурятія.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що завербований російськими спецслужбами агент, який провів на власному автомобілі до околиць Києва майже 130 одиниць бойової техніки окупантів, отримав вирок суду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися