У Києві засудили російського окупанта, який жорстоко катував людей

Він одягав на голови мішки та змушував людей роздягатися

На Київщині засудили командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців. Його засуджено до 10 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

Суд заочно визнав заступника командира взводу – командира бойової машини 1 десантно-штурмового взводу 5 десантно-штурмової роти 2 батальйонної тактичної групи збройних сил рф винним у порушенні законів та звичаїв війни. Прокурори в суді підтвердили, що під час окупації села Луб’янка Бучанського району Київської області у березні 2022 року, певна особа зупинила трьох місцевих жителів на одній з вулиць. Вона використала автоматичну зброю, загрожуючи їм життям, і змусила потерпілих відправитися до господарської будівлі на території одного з будинків для допиту. Прокурори в суді підтвердили, що під час окупації села Луб’янка Бучанського району Київської області у березні 2022 року, певна особа зупинила трьох місцевих жителів на одній з вулиць. Вона використала автоматичну зброю, загрожуючи їм життям, і змусила потерпілих відправитися до господарської будівлі на території одного з будинків для допиту.

Командир бойової машини одягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього він поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит. Російський військовослужбовець здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту. По черзі він відводив затриманих громадян до підвалу, де змушував роздягнутися та шукав на їх тілах символічні татуювання.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що трьом російським військовим висунули обвинувачення за вбивство людей під час окупації Київщини. У лютому та березні 2022 року окупанти здійснювали систематичні напади на цивільні автомобілі, атакуючи водіїв разом із пасажирами та пішоходами, які намагалися втекти. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися