У Києві продовжують продавати нелегальні ялинки

Інспектори розказали, як перевірити походження дерева

У Києві зафіксували 15 порушень продажу хвойних дерев від початку операції "Новорічна ялинка". Порушення встановлені у Солом’янському, Дарницькому, Дніпровському, Деснянському, Оболонському, Подільському, Святошинському районах.

Про це повідомляє Держекоінспекція Столичного округу.

На продавців було складено адміністративні протоколи за ч. 1 статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу). Задля перевірки легальності новорічного дерева рекомендують ввести номер із уніфікованого засобу (бирки чи стяжки, яка має бути прикріплена до ялинки/сосни) на сайті OPEN.UKRFOREST.COM. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це свідчить про сумнівне походження ялинки.

Зазначимо, 19 грудня відзначається День вічнозелених рослин. Цей день має на меті підвищити обізнаність людей про важливість збереження вічнозелених рослин. Сосна дуже чутливий індикатор чистоти повітря. Якщо дерево чахне, це означає, що в повітрі дуже багато отруйних речовин, якщо жовтіє хвоя – підвищена радіоактивність.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у селищі Коцюбинське на Київщині встановили новорічну ялинку, яка була прикрашена зображеннями з російського мультфільму "Маша та ведмідь", а також зображенням Діда Мороза із Снігуркою.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

19 грудня 2023, 18:33

ВСЕ КАК В ЕВРОПЕ)))))))).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися