Прокурори повідомили подробиці у справі смертельної ДТП на блокпосту

Нетверезий суддя наїхав на військовослужбовця

У Києві триває розслідування смертельної ДТП на блокпосту за участі судді. За клопотанням прокурора суд залишив обвинуваченого під вартою та заарештував його майно.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Згідно з ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 17 лютого 2024 року включно.

Також суд задовольнив клопотання прокурора в частині арешту майна обвинуваченого, а саме земельної ділянки, розташованої в Київській області, та грошових коштів. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тис. гривень та 25 тис. доларів США.

Деталі трагедії 

Нагадаємо, 25 травня 2023 року, голова одного з районних судів Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці. 

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння.  За цим фактом до суду скеровано обвинувальний акт відносно судді.  На даний час у кримінальному провадженні триває судовий розгляд.

"Коментарі" писали, що у Києві через дорожньо-транспортну пригоду ускладнено рух транспорту. Про це водіїв попередили у Патрульній поліції столиці. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися