Стало відомо скільки в Україні впродовж року сталося ДТП на блокпостах

Одна з резонансних ДТП на блокпосту сталася на Київщині

Протягом 2023 року в Україні зафіксовано 43 аварії на блокпостах. Ці аварії призвели до смерті 10 осіб, а 39 отримали поранення. З метою запобігання подібним нещасним випадкам, правоохоронні та нацгвардійські підрозділи проходять додаткові інструктажі та підготовку.

Про це йдеться в повідомленні Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка в інтервʼю "Єдиним новинам". 

Як заявив Клименко, часто причиною аварій на блокпостах є алкогольне чи наркотичне сп'яніння водіїв та порушення допустимої швидкості. Після таких трагічних подій блокпости додатково позначаються на дорозі яскравими стрічками і світловідбиваючою фарбою за допомогою дорожніх знаків..

Також міністр закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости.

Гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі для того, щоб уникнути таких ДТП та не стати жертвою несумлінних водіїв, – сказав Клименко. 

Резонансна ДТП на Київщині

Нагадаємо, що одне з широко обговорюваних ДТП на блокпосту сталося 25 травня 2023 року. У цей час голова Макарівського районного суду Київської області, Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. Ця подія призвела до загибелі нацгвардійця на місці ДТП. За даними слідства, під час аварії суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння. Наразі суддя залишається під вартою і очікує судового розгляду до лютого 2024 року.

"Коментарі" писали, що ситуація на дорогах буде ускладненою через ожеледицю і налипання мокрого снігу. Тож рух на дорогах державного значення може бути обмежений або перекритий.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися