На Київщині роками незаконно звозили сміття: є ризик сильного забруднення річки

Полігон не був призначення для складування сміття

Впродовж багатьох років у Бородянці на Київщині здійснювалася вивезення сміття на місцевий полігон у селі Нове Залісся, який не призначений для таких цілей. Ця практика становить загрозу не лише для навколишнього середовища, але й для здоров'я мешканців громади, оскільки існує ризик потрапляння інфільтратів у ґрунтові води, річки та місцеві джерела.

Про це інформує Державна аудиторська служба України.

Під час аудиту Бородянської міської територіальної громади, який проводила Держаудитслужба, було виявлено, що полігон, на який протягом років вивозилося сміття з Бородянки та прилеглих сіл, не має необхідних засобів для відповідної утилізації відходів і не отримав оцінки впливу на довкілля.

Наразі фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу проводять оцінку шкоди, завдану довкіллю Бородянській селищної громади. Після завершення перевірки матеріали аудиту будуть направлені до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності, — йдеться у повідомленні.

"Коментарі" писали, що Буча переймає досвід перероблення сміття у Хмельницького. Між містами пройшов обмін досвідом у поводженні з твердими побутовими відходами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися