На польському кордоні протестувальники заблокували поїзд з Києва: подробиці

У поїзді перебували 260 пасажирів

Попри протести, залізничне сполучення з Польщею наразі функціонує у стандартному режимі, і пасажирські та вантажні поїзди пересуваються без будь-яких перешкод.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці. 

18 лютого, польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм. У поїзді перебували 260 пасажирів, абсолютно більшість — жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух. 

Укрзалізниця наголошує на неприпустимість блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та безпеку кордонів ЄС від російського агресора, - йдеться в повідомленні. 

Як повідомлялося раніше, міністр розвитку громад, території та інфоструктур Олександр Кубраков провів термінові перемовини з Яцеком Сєвєрою, головою Бюро нацбезпеки Польщі щодо неприпустимості блокади кордону, зокрема пасажирського транспорту.

Нагадаємо, у Києві з 19 лютого до 3 березня частково обмежать рух транспорту шляхопроводом на просп. Броварському. Перекриття буде між станціями метро "Дарниця" та "Лівобережна" в напрямку м. Бровари.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися