У Києві масово вирубали дерева (ФОТО)

Виявили 77 пнів

 У Дарницькому районі Києва знищили дерева. Екоінспектори виїхали на місце.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу. 

На численні звернення громадян, поданих в тому числі за допомогою сервісу "ЕкоЗагроза" та публікації в ЗМІ щодо вирубки дерев на земельній ділянці поблизу озера "Небреж" - спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу здійснено виїзд для фіксації факту завдання шкоди довкіллю та оцінці завданих збитків, - йдеться в повідомленні.

Виявлено 77 пнів, знищених сироростущих дерев породи осика з діаметрами 10-35 см. Встановити діаметр частини пнів неможливо, внаслідок проведення земельних робіт, пні засипані ґрунтом. Розмір збитків внаслідок знищення дерев склав  42 тисячі грн. Розрахунок здійснений на підставі "Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів", затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.1999 № 559. Інспекцією здійснюються заходи із встановлення осіб, причетних до завдання шкоди довкіллю.

Нагадаємо, в оранжереях столиці виростили 30 тисяч саджанців унікального дерева.  Минулого року Київ отримав від меценатів насіння унікального дерева гінкґо. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися