На Київщині ситуація з пожежами в екосистемах загострюється: причини

Аеророзвідка виявляє місця горіння

Київські пожежники попередили, що ситуація з пожежами в екосистемах загострюється. Рятувальники здійснюють моніторинг торф’яних покладів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Київській області. 

Пожежонебезпечний період набирає обертів. Тому з метою вчасного виявлення пожеж, фахівцями ДСНС проводиться моніторинг на предмет виявлення нових осередків горіння. У складі спеціальних моніторингових груп за допомогою квадрокоптерів з тепловізорами проводять обліт місць залягань торфовищ у Бучанському районі. На визначених територіях, де мали місце часті пожежі, після отримання спеціального дозволу здійснюється аеророзвідка, виявляються місця горіння, спалювання сухої рослинності і виявлення потенційних порушників - паліїв.

За підсумками обстеження, на щастя осередків загорання не виявлено, проте вогнеборці не втрачають пильність, адже пожежу легше попередити, а ніж потім ліквідовувати, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі української столиці під час масштабної пожежі в екопарку Осокорки увечері 5 березня вигоріло близько трьох гектарів території. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися