На Київщині незаконно користувалися землею: деталі

В яких районах Київщини виявили незаконне використання землі

У Київській обласній прокуратурі повідомили про декілька випадків незаконного користування земельними ділянками, повідомляє портал "Коментарі".

На Київщині повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) директору держпідприємства - він заподіяв збитків понад 13 мільйонів гривень.

Слідство встановило, що в обхід встановленої законодавством процедури підозрюваний надав особам у користування земельні ділянки державного підприємства. 

На землі 1300 га проводились сільськогосподарські роботи з посіву та збору врожаю зернових культур.

Також Київська обласна прокуратура домоглась у суді стягнення з юридичної особи понад 1,2 мільйона гривень шкоди. Вказану шкоду юридична особа заподіяла самовільним зайняттям земельної ділянки.

Прокуратура встановила, що підприємство зайняло земельну ділянку на території  Бородянської селищної об’єднаної територіальної громади. Там проводили господарську діяльність зі збирання твердих побутових відходів.

У прокуратурі наголосили, що підприємство самовільно зайняло земельну ділянку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські Києва викрили схему розкрадання близько 10 мільйонів гривень бюджетних коштів під виглядом ремонту доріг у столиці.

У поліції розповіли, що схема заволодіння бюджетними коштами передбачала виконання ремонту автомобільних доріг у столиці з порушенням технологій та за завищеними цінами. Серед підозрюваних - керівники столичних підприємств. Детальніше про схему при проведенні ремонтних робіт у Києві читайте за посиланням.


Читайте также