У Києві зростає кількість скарг: які проблеми загострюються

На які проблеми скаржаться кияни

Протягом квітня кількість звернень на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству зросла. Про це на своїй сторінці у Facebook зазначила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда, повідомляє портал "Коментарі".

За її інформацією,  щодо фізичного насильства кількість звернень збільшилася на 3% і щодо психологічного та економічного – на 7%.  Марина Хонда підкреслила, що чи не вперше фіксується ситуація, коли кількість звернень щодо психологічного та економічного насильства зростає більше, ніж щодо фізичного. За її словами, з одного боку такі показники – тривожний сигнал, але з іншого боку – це маркер обізнаності людей. 

Марина Хонда розповіла, що мобільні бригади соціально-психологічної допомоги протягом місяця надали 214 консультацій. За квітень до Служби “Телефон довіри” надійшло 596 звернень щодо домашнього насильства, а загальна кількість запитів склала 1 531.

“Традиційно переважають звернення щодо психологічної допомоги. Гостро стоїть питання проживання панічних атак і фантомних звуків вибухів. Фахівці допомагають людям стабілізуватись тут і зараз, тож дуже часто розмова стає першим кроком до більш ґрунтовного піклування про своє ментальне здоров’я”, - повідомила вона.

Нагадаємо, що звернутися за допомогою можна до міської служби телефона довіри, яка працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);

  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру: у Facebook  та Instagram.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні киян закликали не відвідувати деякі парки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися