Лікарі у Києві надавали особливі послуги: яке покарання їм загрожує

Правоохоронці днями викрили останнього підозрюваного

Київські правоохоронці викрили медиків, яких підозрюють у наданні допомоги чоловікам уникнути мобілізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ. 

До групи медиків, які допомагали в ухиленні від військової служби входили керівниця медичного закладу Києва, лікарі різних професій та троє спільників, які шукали “клієнтів”.  

“У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що правопорушники надавали чоловікам, які підлягають мобілізації, медичні документи про визнання їх непридатними до військової служби, що надалі давало їм можливість виїзду за кордон. За свої послуги учасники злочинного угрупування просили від 5 до 8 тисяч доларів”, - повідомили у поліції. 

Також зазначається, що раніше правоохоронці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України шести членам групи, серед яких був директор одного з медичних закладів та лікар-хірург.

Правоохоронці днями викрили останнього фігуранта у цій справі. Ним виявився киянин, 1976 року народження, який на момент скоєння правопорушення перебував на посаді завідувача ендокринологічного відділення однієї зі столичних лікарень. 

“Фігуранту наразі повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, - уточнили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть медпрацівників.


Читайте также