Мережі не витримують: ще одне пошкодження сталося у Києві

Де в Києві виникла аварійна ситуація на тепломережі

У Київській міській державній адміністрації повідомили про аварійну ситуацію ще на одній тепловій мережі у столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

“Фахівці КП "Київтеплоенерго" ліквідовують пошкодження теплової мережі на вул. Архітектора Вербицького. Одразу після повідомлення про витік, комунальники знизили тиск у трубопроводах мережі. Місце пошкодження огородили”, - йдеться у повідомленні КМДА.

Спеціалісти пошкоджену ділянку теплової мережі відключили та розпочали підготовку до проведення ремонтних робіт. На місці працює спецтехніка та оперативний персонал.

На компідприємстві зауважили, що пошкодження сталось під час проведення гідравлічних випробувань. Вони розпочались у Києві як необхідна складова підготовки до наступного опалювального сезону.

Містянам пояснили, що труби перевіряють на щільність та міцність, щоб мінімізувати виникнення аварійних ситуацій під час опалювального сезону. 

“Гідравлічні випробування тепломереж є обов’язковою умовою підготовки до опалювального сезону (відповідно до Правил з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378). Це дозволяє зменшувати рівень аварійності: порівняно з опалювальним періодом 2023/2024 кількість аварійних ситуацій, пов’язаних із пошкодженням теплових мереж, зменшилась на 15%”, - йдеться у повідомленні міської адміністрації.

Нагадаємо, що сьогодні виникла аварійна ситуація на тепломережі на вулиці Антоновича. Там провалилася частина проїжджої частини через прорив мережі. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у травні почали відключати гарячу воду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися