Мультфільми російської пропаганди створювали у Києві: у прокуратурі назвали причетних до справи

До справи, за інформацією прокуратури, причетний колишній лідер забороненої в Україні партії

У столиці створювали медіапродукт на замовлення кремлівського проєкту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Про підозру за фактом державної зради та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109 КК України) повідомили трьом громадянам.

“За даними слідства, колишній лідер забороненої в Україні прокремлівської партії “ОПЗЖ” зареєстрував у РФ громадську організацію. Головою виконавчого комітету цієї організації став ексжурналіст його медіахолдингу. Медійник працює на кремлівський проєкт”, - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що для створення пропагандистських матеріалів медійник залучив до роботи родича і знайому, які проживають у Києві. Жінка за його вказівками створювала мультиплікаційні фільми антиукраїнського спрямування. Медіапродукт розміщували на сайті організації та в соціальних мережах.

Підозрювана отримувала за цей контент грошову винагороду, яку їй особисто передавав родич журналіста у столиці.

“Згідно з висновком експертів у відео містяться ознаки порушення основ державної безпеки в інформаційній сфері. Клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді безальтернативного тримання під вартою скерували до суду”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суд ухвалив нове рішення у справі про напад на поліцію у Броварах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися