Неіснуюче укриття намагалися відремонтувати на Київщині

Підрядник отримав аванс, однак фахівці з'ясували, що на вказаній території немає споруд цивільного захисту

У Бородянці Київської області намагалися відремонтувати неіснуюче укриття за понад чотири мільйони гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Північного офісу Держаудитслужби.

“Аудитори Північного офісу Держаудитслужби під час перевірки закупівель виявили фінансові порушення у відділі освіти Бородянської селищної ради, який уклав договір на здійснення капремонту захисної споруди цивільного захисту на території Дружнянського закладу загальної середньої освіти. Загальна сума передбачених коштів – 4,3 мільйона гривень. З цієї суми всупереч нормам законодавства підряднику перерахували аванс у розмірі 1,47 мільйона гривень”, - повідомили у службі.

Під час проведення перевірки фахівці з’ясували, що на цій території не розташовувалося жодної споруди цивільного захисту. “Отже, не було чого і ремонтувати. Насправді почалося будівництво незрозумілого об’єкта, адже у будівельників не було ані дозвільної, ані проєктної документації. Завдяки своєчасному втручанню аудиторів вдалося повернути до місцевого бюджету кошти сплаченого авансу”, - підсумували у службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські Києва викрили схему розкрадання близько 10 мільйонів гривень бюджетних коштів під виглядом ремонту доріг у столиці.

У поліції уточнили, що схема заволодіння бюджетними коштами передбачала виконання ремонту автомобільних доріг у столиці з порушенням технологій та за завищеними цінами.

Хто причетний до схеми та яке покарання загрожує порушникам, читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися