У столиці за хабар судитимуть нардепа Лабазюка: що відомо

Депутата ВР Сергія Лабазюка обвинувачують у спробі підкупити голову Агентства відновлення та міністра інфраструктури

НАБУ і САП передали до суду кримінальне провадження проти депутата Верховної Ради Сергія Лабазюка від фракції "За майбутнє". Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на САП.

За даними слідства, Лабазюк разом із директором своєї компанії "URD Українські дороги" Денисом Назімовим намагався підкупити міністра Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Як зазначає САП, у серпні 2023 року підозрюваний просив вищезгаданих посадовців, в обмін на "відкат", надати компанії URD підряди на відновлення інфраструктурних об’єктів на суму 1 мільярд гривень. Лабазюк нібито пропонував незаконну вигоду із кожного контракту у розмірі 3-5%.

Детективи зафіксували передачу першої частини хабаря у розмірі $150,000 (5,4 млн грн). Гроші були передані в китайській шкатулці на парковці одного з київських супермаркетів.

Сам Лабазюк у листопаді 2023 року, коли йому обирали запобіжний захід, заперечив, що обвинувачення. Він каже, що його провокували на хабар і він не став би з власної ініціативи пропонувати хабар явним противникам корупції Кубракову і Найєму. 

З його слів, з 2022 року URD з невідомих йому причин перестала отримувати дорожні підряди і опинилася на межі банкрутства. Лабазюк стверджував, що зустрічався з Кубраковим та Найємом виключно з цього приводу. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що НАБУ звернулося до мера Києва Віталія Кличка з вимогою надати документацію щодо співпраці з Київміськбудом.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися