У поліції Київщини розповіли, які дії призводять до трагічних наслідків

Пішоходам нагадали правила безпеки на дорозі

У патрульній поліції Київської області розповіли про поширені причини ДТП та надали рекомендації громадянами, повідомляє портал "Коментарі".

За даними поліції, одним із найпоширеніших видів дорожньо-транспортних пригод з потерпілими є ДТП за участю пішоходів. На території Київської області за перші 4 місяці 2024 року зі 489 ДТП з потерпілими майже четвертина сталася за участі пішоходів.

У поліції звернулися до громадян з проханням дбати про свою безпеку на дорозі. Для цього достатньо дотримуватися наступних правил: 

  • переходити проїзну частину поза пішохідним переходом заборонено. Також заборонено перехід, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири та більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

  • не варто виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

  • виходити раптово, вибігати на проїзну частину, зокрема на пішохідний перехід також заборонено;

  • поліцейські радять не затримуватися і не зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

  • заборонено рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки та відпочинку;

  • поліцейським радять не допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину. “Тримайте дітей за руку”, - наголосили в поліції.

“За умов недостатньої видимості, або з настанням сутінок, обов’язково виділяйте себе на дорозі за допомогою світлоповертальних елементів”, - додали в поліції. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за даними поліції з 1 січня до 30 квітня  2024 року на території Київської області було зафіксовано 489 ДТП з потерпілими, у яких 621 людина отримала ушкодження, а 54 — загинули.

Детальніше про ситуацію в регіоні читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися