Паливо неналежної якості закупили для військової частини на Київщині

Яке покарання загрожує підозрюваним

Начальнику підрозділу військової частини Київщини та приватному підприємцю працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДБР.

Під час розслідування було встановлено, що під час закупівлі паливних брикетів на потреби військових підозрювані, ймовірно, привласнили кошти на понад півмільйона гривень. 

“У взаємодії з СБУ було встановлено, що військова частина уклала договір з підприємцем щодо постачання паливних брикетів. Однак під виглядом паливних брикетів із твердих порід дерев приватний підприємець поставив брикети із м’якої породи деревини, які не відповідають технічним умовам договору. Такими діями спричинено збитки державі у майже 550 тисяч гривень”, - повідомили у ДБР.

Дії підприємця кваліфікували за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Дії службової особи військової частини кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
Підозрюваним, відповідно до санкцій статей, загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до шести років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поліцейські Київщини повідомили про підозру керівнику підприємства - він пропонував хабар за сприяння у постачанні неякісного військового однострою. Скільки коштів отримав підозрюваний, яку форму мав постачати до військової частини, а яку надав натомість, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися