Чиновники вимагали хабар за відміну позапланової перевірки

В обласній прокуратурі розповіли про деталі схеми

Посадовці Держпраці постануть перед судом за вимагання неправомірної вигоди. Підприємець мав заплатити пів мільйона гривень хабаря за непроведення позапланової перевірки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

За даними прокуратури, до вчинення правопорушення причетні керівник та начальник управління одного з міжрегіональних управлінь державної служби з питань праці, а також двоє посередників.

“У ході досудового розслідування встановлено, що посадовці створили штучні умови для проведення позапланової перевірки приватного підприємства. Надалі вони повідомили керівнику товариства, що він може уникнути перевірки за півмільйона гривень. Для цього він має укласти фіктивну угоду з придбання товарів у певної організації та перевести на її рахунок зазначену суму”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

 Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох виконавців за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директор державного підприємства одного з інститутів Національної академії аграрних наук України незаконно видав ордер на квартиру наближеному працівнику інституту.

У ході розслідування було встановлено, що у 2018 році обвинувачений, в порушення встановленої законодавством процедури, підписав ордер на житлове приміщення наближеному працівнику інституту. Яке покарання загрожує директору держпідприємства, читайте тут




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися