Телефони найчастіше викрадають у Києві: які марки популярні

Столиця лідирує у статистиці викрадення та втрати телефонів

За чотири місяці 2024 року, за даними Міністерства внутрішніх справ, українці втратили вже більш ніж 6,6 тисячі телефонів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот.

При цьому минулого року було викрадено та втрачено в Україні понад 29 тисяч телефонів. Найчастіше люди втрачають Xiaomi, Samsung та Iphone. 

За наведеними даними - кількість викрадень та втрат смартфонів щороку меншає: це у 2,5 раза менше, ніж за відповідний період у 2021, та у 1,3 раза менше, ніж минулого року.

Цього року найбільша кількість викрадених або втрачених мобільних телефонів зафіксована у Києві — 790 випадків (11,9% від загальної кількості). На другому місці Дніпропетровська область з 582 випадками (8,8%), а Запорізька область посідає третє місце з 566 випадками (8,6%).

picture

Найчастіше викрадають телефони наступних торгових марок - Xiaomi, Samsung та Iphone. Так, у цьогоріч вже було викрадено або втрачено понад 2,2 тисячі Xiaomi (33,8% від загальної кількості), понад 1,4 тисячі телефонів Samsung (21,6%) та трохи менше тисячі Iphone (14,2%).

pictureРаніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ лідирує в обнадійливій статистиці. Понад 25 000 пар успішно подали заяву про шлюб на порталі Дія. У Міністерстві юстиції уточнили, що молодята в онлайн-режимі обирали місце, дату та формат церемонії. Згодом, вже у відділі ДРАЦС відбувалася реєстрація шлюбу. Незабаром послуга буде доступна повністю онлайн.

Дізнатися детальніше, хто активніше подає заяви на реєстрацію шлюбу, та скільки коштує послуга, можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися