Грошова допомога від польських партнерів: нова ймовірно шахрайська схема

У столичній поліції попередили про загрозу

У кіберполіції попередили про поширення чергової шахрайської схеми - ніби виплат від польських партнерів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

“Українцям продовжують надходити шахрайські повідомлення про можливі грошові виплати. Важливо бути обачними та перевіряти інформацію на офіційних ресурсах. Зазвичай, зловмисники використовують фішингові сайти або просять заповнити анкети, зокрема, й через гугл-форми”, - зазначається у повідомленні.

Днями, за даними поліції, в одному з популярних месенджерів невідомі почали поширювати повідомлення про нібито грошові виплати українцям від Польщі.

Для отримання коштів ймовірні шахраї пропонують перейти на фішингові сайти, візуально схожі на справжні, де людина має ввести дані для входу в інтернет-банкінг.

У поліції застерегли: щоб не потрапити на гачок ймовірних аферистів, не варто передавати стороннім особам свої особисті дані чи  вводити їх у різноманітних анкетах і на підозрілих сайтах, а саме:

  • ⁠тризначний номер на звороті банківської картки (CVV/CVC-код);

  • ⁠пін-код від картки;

  • ⁠логін і пароль для входу в інтернет-банкінг;

  • ⁠коди й одноразові паролі від банку та мобільних операторів.

“Переконайтеся, що інформація про можливі виплати походить від офіційних джерел і розміщена на офіційних ресурсах організацій, від імені яких обіцяють допомогу. Якщо ви стали жертвою аферистів або маєте інформацію про шахрайські схеми, повідомляйте про це на сайті кіберполіції за посиланням”, - наголосили у столичній поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кияни отримають грошову допомогу.


Читайте также