Посадовців ДСНС України підозрюють у службовій недбалості: подробиці

Яке покарання передбачено за вчинені дії посадовців

У Київській обласній прокуратурі підозрюють посадовців ДСНС України у службовій недбалості, яка призвела до збитків на суму понад 14 мільйонів гривень. Питання виникли до закупівлі комп’ютерного обладнання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Начальнику структурного підрозділу ДСНС України та начальнику відділу того ж підрозділу повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідство встановило, що у 2022 році структурний підрозділ ДСНС України закупив 2050 комплектів персональних комп’ютерів, ціна яких була значно завищеною.

У ДБР уточнили, що тендер на придбання техніки вартістю понад 44 мільйони гривень оголосили у жовтні 2022 року. Закупівля проводилася через аукціон, на який заявку подало лише одне підприємство.

За даними ДБР, посадові особи ДСНС не дослідили ринкову вартість комп’ютерної техніки та оголосили переможцем підприємство, яке продавало комп’ютери на 30% вище ринкової вартості.

У прокуратурі наголосили: “Підозрювані, неналежно здійснюючи свої службові обов’язки, під час закупівлі не забезпечили раціональне та ефективне використання бюджетних коштів. В ході слідства експертизами встановлено, що вартість закупівлі комп’ютерного обладнання завищена на понад 14 мільйонів гривень”.

У прокуратурі стверджують, що такими діями підозрювані завдали збитків ДСНС України. Санкція статті, за якою оголошено підозру, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили підпільне виробництво популярного продукту




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися