У Київській області виникли аварійні ситуації через негоду: що сталося

Через негоду можливі нові пошкодження електромереж

У Київській області другий день поспіль фіксуються аварійні знеструмлення. Причина відключень електроенергії - аварії, спричинені негодою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “ДТЕК Київські регіональні електромережі”.

“На жаль, через негоду маємо нові аварійні відключення. Внаслідок грози із сильним дощем та вітром до 25 метрів за секунду на ранок 12 червня знестумлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій. Грозовий фронт зачепив всі регіони Київщини”, - повідомили енергетики.

У компанії запевнили, що спеціалісти вже ліквідовують наслідки негоди. Задача, поставлена фахівцям, – максимально оперативно відновити сьогодні роботу всіх ліній вищої напруги – 10 кВ та взятися за заявки клієнтів на мережах нижчого класу напруги 0,4 кВ. Це дозволить повернути світло в усі домівки мешканців Київщини.

При цьому, через сильний вітер із дощем не виключають виникнення нових аварій в мережах.

“Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі”, - звернулися до мешканців Київщини енергетики. 

Нагадаємо, що на 12 червня заплановані стабілізаційні обмеження електропостачання. Графіки відключення світла діятимуть з 15:00 до 23:00. Детальніше про графіки обмеження постачання електроенергії читайте за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у середу та четвер, крім погодинних графіків відключення електроенергії, у Київській області діятимуть планові тривалі обмеження постачання електроенергії. Де та коли відключатимуть світло, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися