Вчительку однієї зі столичних шкіл підозрюють у колабораційній діяльності: що вона скоїла (ФОТО)

Яке покарання загрожує жінці за колабораційну діяльність

Вчителька однієї зі шкіл Києва час окупації Куп’янська мешкала та працювала у місті на окупаційну владу. Їй повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

У СБУ зазначили, що після звільнення міста вона переїхала в Київ, де переховувалася під виглядом переселенки та вчителя в місцевій школі.

За даними контррозвідки СБУ, до початку повномасштабного вторгнення РФ жінка очолювала “Центр професійного розвитку педагогічних працівників Куп’янської міськради”.

Під час окупації міста вона погодилась співпрацювати з окупаційною владою, а з липня 2022 року продовжила керувати захопленою на той час установою.

Перебуваючи на "посаді", колаборантка займалась розробкою “методичок” РФ для вчителів місцевих шкіл. У брошурах підозрювана вимагала від педагогів повністю перейти на російські “стандарти” освіти. Також у методичках колаборантка вчила як виправдовувати збройну агресію РФ та “пояснювати” воєнні злочини окупантів.

“Під час звільнення Куп’янська колаборантка поспіхом переїхала до Києва, де оформила статус внутрішньо переміщеної особи. Згодом вона влаштувалася вчителькою інформатики до однієї зі шкіл Дніпровського району столиці”, - повідомили в СБУ.

Підозрюваній загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві судитимуть чоловіка, який запускав феєрверк у Дарницькому районі столиці. У поліції зазначили, що за грубе порушення громадського порядку обвинуваченому загрожує до п’яти років обмеження волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися