У столиці викрили схему заволодіння бюджетними коштами: подробиці

Під час ремонту завищили вартість будматеріалів та робіт

Двом посадовцям КП “Київміськсвітло” та трьом представникам підприємства-підрядника оголошено про підозри. Їм інкримінують завдання збитків на понад 1,4 мільйона гривень під час ремонту будівель компідприємства. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Про підозру повідомили заступнику директора та інженеру-проектувальнику КП "Київміськсвітло", а також засновнику, директору та бухгалтеру компанії-підрядника у розтраті бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що КП "Київміськсвітло" та підрядна організація, яка отримала тендер у результаті аукціону, у 2021 році уклали договори на проведення капітального ремонту будівель комунального підприємства. Капітальний ремонт, за умовами договору, проводили у приміщенні по вулиці Машинобудівній у Солом’янському районі міста Києва.

На підставі актів приймання виконаних робіт виконавцю перерахували кошти зі столичного бюджету. Проте, за даними слідства, до офіційних документів внесли недостовірні відомості щодо вартості матеріалів та виконаних робіт.

Висновками судово-товарознавчої та судово-економічної експертиз встановлено невідповідність вартості матеріалів та виконаних робіт на суму близько 1,4 мільйона гривень.

Наразі п’ятьом особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За даними поліції Києва, санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підрядник та інженер з технагляду завдали збитків громаді на Київщині.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися