Орендар землі у Києві порушив умови договору та не сплачував орендні платежі

Орендар заборгував понад 60 мільйонів гривень орендної плати

У столиці майже 20 років тому було орендовано земельні ділянки, на яких планували виконати комплексну забудову. Однак за цей час умови договору орендар не виконав, що дало привід Дарницькій окружній прокуратурі звернутися до суду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури

Прокуратура у суді вимагає повернути територіальній громаді столиці дві земельні ділянки вартістю понад 1,9 мільярда гривень. Відповідно до вказаної інформації, Київська міська рада у 2005 році передала товариству дві земельні ділянки площею 40,2 га вартістю понад 1,9 мільярда гривень у довгострокову оренду. На вказаній території планувалось виконання комплексної забудови та благоустрою з відселенням мешканців, облаштування водно-ландшафтної зони та парку для суспільних потреб на території 11-го мікрорайону житлового масиву Позняки-Західні (с. Осокорки) у Дарницькому районі м. Києва.

“Товариство упродовж 19 років ухиляється від виконання умов договору оренди та не використовує ці земельні ділянки. На ділянках не тільки не завершено, а й навіть не розпочато будівельні роботи, не виконані роботи з благоустрою території з відселенням мешканців та облаштуванням водно-ландшафтної зони та парку. Також товариство систематично не сплачує орендні платежі, внаслідок чого з 2017 року до місцевого бюджету не надійшло понад 62 мільйонів гривень”, - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що своїми діями орендар не тільки позбавив громаду тих об'єктів, які мали бути побудовані на вказаній території, а й завдав шкоди у питанні своєчасного фінансування місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку столиці. Також негативного впливу, за даними прокуратури, було завдано розв'язанню інших питань життєдіяльності територіальної громади, які фінансуються з місцевого бюджету.

Справу про повернення земельних ділянок розглядатиме Господарський суд м. Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  у Київській області незаконно передали землю у приватне користування.


Читайте также