Гідротехнічні споруди у Київській області передали у приватну власність

Вартість споруд оцінили у 20 мільйонів гривень

У Київській області у 2023 році товариство оформило у приватну власність майно, яке, відповідно до закону, має належати виключно громаді чи державі. Минулого року товариство провело державну реєстрацію комплексу гідротехнічних споруд. Вартість комплексу оцінена у 20 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За позовом Білоцерківської окружної прокуратури скасовано незаконну реєстрацію права приватної власності  на комплекс гідротехнічних споруд вартістю понад 20 мільйонів гривень”, - повідомили у прокуратурі. 

Гідротехнічні споруди, які мають загальну площу понад 1100 квадратних метрів, розміщені на ставу в селі Мала Михайлівка на території Фурсівської сільської територіальної громади.

“Товариство тривалий час використовувало дамбу і водонапускну споруду для здійснення рибогосподарської діяльності. У 2023 році товариство оформило у приватну власність майно, здійснивши його державну реєстрацію”, - зазначили у прокуратурі.

Також зауважили, що такі споруди, відповідно до вимог закону, можуть належати виключно територіальній громаді або державі.

“Враховуючи вказане, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою. Завдяки послідовній та принциповій позиції прокурорів позов задоволено, а рішення суду виконано. Територіальна громада отримала можливість розпоряджатись своїм майном”, - уточнили у прокуратурі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що раніше дозволили розміщувати зони відпочинку на гідротехнічних спорудах Києва та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися