Кияни організували масштабну мережу збуту наркотиків (ФОТО)

Дохід зловмисників, за даними прокуратури, щомісяця міг становити до трьох мільйонів гривень

Двоє мешканців столиці організували схему збуту наркотичних речовин, які виготовляли в Київській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора. 

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно шістьох учасників злочинної організації. Їм інкримінують незаконного виготовлення, зберігання, та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 311, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

У ході розслідування з'ясували, що двоє мешканців Києва організували схему збуту наркотичних речовин. Продавали амфетамін, кокаїн, канабіс, мефедрон та інші наркотичні засоби через мережу Інтернет. Також наркотики доставляли клієнтам по всій території України поштою або у формі “закладок”.

Виготовляли наркотики у двох лабораторіях на території Київської області. Інгредієнти до них зберігали там, де проживають обвинувачені.

Організатори координували діяльність спільників, вони також розподіляли отриманий прибуток між членами групи.

“Просуванням своїх ресурсів обвинувачені займалися у даркнеті. Для конспірації хостинг-провайдером сайту виступала компанія, зареєстрована в одній з країн Центральної Америки. Вебресурс містив детальний опис кожного “товару” з описом ефектів від вживання, алгоритм дій для оплати криптовалютою, а також інструкцію на випадок можливого неотримання замовлень. Покупці навіть могли залишити відгук про якість "товару" та обслуговування”, - розповіли в Офісі генпрокурора.

Дохід зловмисників, за даними прокуратури, щомісяця міг становити до трьох мільйонів гривень.

Було проведено санкціоновані обшуки, у результаті яких вилучили наркотичні, психотропні речовини та прекурсори загальною вагою понад 18 кг, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, приладдя для виготовлення та фасування наркотовару та готівку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про надзвичайну подію в Бучі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися