Військовий викрадав та продавав військове майно (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмиснику

Військовослужбовець однієї з бойових частин Київської області розпродував військове майно на сотні тисяч гривень. Йому оголосили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідування. 

У ДБР зазначили, що військовий відповідав за збереження спорядження частини. Він, змовившись з іншими військовослужбовцями викрадали зі складу бронежилети, каски, медичні аптечки, розвантажувальні пояси, тактичне взуття, польові камуфляжі та інше. Потім зловмисники продавали викрадене гуртовими партіями підприємцям для подальшого перепродажу. При цьому зловмисники встановлювали ціни на викрадене майно набагато нижчими за реальну вартість.

“Організатор списував продане майно, як втрачене під час бойових дій. Лише останні дві продані ними партії коштували майже 400 тисяч гривень. Після повної інвентаризації та слідчих дій будуть з’ясовані реальні втрати, завдані цією організованою групою”, - повідомили у ДБР.

Військовому, який повен був зберігати майно та забезпечувати ним бійців на передовій, повідомлено про підозру у викрадені військового майна, вчиненому в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 410 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

“Наразі вирішується питання повідомлення про підозру іншим військовослужбовцям, які брали участь у викраденні та збуті майна”, - повідомили в ДБР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напали на колишнього військового. Про подробиці інциденту читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

27 червня 2024, 09:13

Дати по максимуму з конфіскацією, і максимально поширити, щоб такі скоти знали що з ними буде tacticalgear.ua/catalog/gear

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися