У Києві покарають браконьєра: що він скоїв (ФОТО)

Браконьєр у Києві наловив риби на 800 тисяч гривень

На столичному озері “Алмазне” виявили браконьєра - він ловив рибу у період нерестової заборони. До того ж використовував заборонене знаряддя для вилову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.

Загалом чоловік виловив понад півтисячі рибин, чим завдав збитків рибному господарству держави на близько 800 тисяч гривень. За вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до трьох років.

Начальник відділу дізнання поліції в річковому порту Київ Ярослав Панченко, розповів, що браконьєром виявився 52-річний уродженець Львівської області. Для вилову риби він використовував сітку, яку встановив посеред озера. Щоб не натрапити на очевидців, рибалка дістав сітку з води близько третьої години ночі. “Злочинну діяльність чоловіка викрили працівники відділу поліції під час патрулювання водойми. Встановлено, що рибалка виловив 515 рибин, серед яких були плітка, окунь та верховодка. Шкода, яку він завдав державі, за оцінками експертів – близько 800 тисяч гривень”, - розповів він.

Правоохоронці вилучили у чоловіка надувний човен, сітку та незаконно виловлені водні біоресурси.

Дізнавачі оголосили рибалці про підозру за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України - незаконне зайняття рибним промислом. Наразі вони зібрали усі докази злочинних дій риболова та скерували обвинувальний акт до суду. Правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі.

У поліції нагадали громадянам про заборону на вилов риби з 1 квітня по 30 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області склалася напружена ситуація.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися