У Київській області збудують укриття: у БЕБ запідозрили розтрату коштів

Після аналізу цін на будматеріали, замовник переглянув рішення про закупівлю

У Київській області оголосили тендер на будівництво укриття. Аналітики БЕБ переглянули тендерну документацію та запідозрили розтрату бюджетних коштів у розмірі майже 3,5 мільйона гривень з місцевого бюджету. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

“За результатами інформаційної-аналітичної роботи працівники територіального управління встановили, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендер на проведення будівництва захисної споруди для цивільних. Посадовці збирались витратити на це понад 23 мільйонів гривень”, - повідомили у БЕБ.

Спеціалісти бюро проаналізували ринкові ціни та виявили, що відпускні ціни на окремі будівельні матеріали, які зазначені в кошторисі, завищені. 

Аналітики рекомендували органу місцевого самоврядування переглянути рішення про закупівлю відповідних послуг - направили відповідний лист.

“В результаті замовник взяв до уваги рекомендації аналітиків та ухвалив рішення про зниження вартості закупівлі. Таким чином співробітники БЕБ упередили розтрату майже 3,5 мільйона гривень  з місцевого бюджету”, - йдеться у повідомленні БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збудують протирадіаційне укриття. Будівництво планують на земельній ділянці за адресою:  вул. Радистів, 61 у Деснянському районі м. Києва. Очікувана вартість тендерної закупівлі 40 110 911,60 гривень.

Дізнатися детальніше, що має бути в укритті та на скільки місць розраховане приміщення, читайте за посиланням.


Читайте также