Десятки земельних ділянок та нерухоме майно у Київській області привласнили зловмисники

Зловмисники використовували підроблені документи та продавали нерухомість

У Київській області злочинна група незаконно привласнила земельні ділянки - обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Організатору та восьми учасникам злочинної групи інкримінують вчинення шахрайства та використання підроблених документів (ч. 4 ст. 190,  ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 КК України).

У ході розслідування було виявлено, що організатор розробив схему, за якою учасники групи, скориставшись підробленими документами, розпоряджались об’єктами нерухомості та земельними ділянками, які їм не належали.

Схема полягала у тому, що зловмисники оформляли право власності на підконтрольних осіб і відчужували майно покупцям. Кошти, отримані в ході операцій, розподіляли між собою.

“У такий спосіб обвинувачені заволоділи майном на загальну суму понад 4 млн грн. Мова йде про 24 земельні ділянки, квартиру і будинок на території Бориспільського, Бучанського та Броварського районів Київської області”, - уточнили у прокуратурі.

Загалом йдеться про афери з нерухомим майном на понад чотири мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суд зобов’язав столичну владу оформити землю під дитячим садочком в центрі міста.

Йдеться про оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, яка знаходиться у користуванні дошкільного навчального закладу по вулиці Братській у місті Києві.

Що стало причиною звернення до суду та які ризики створює відсутність документів на землю, читайте детальніше за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися