У Києві ошукали пенсіонерку: жінка віддала останнє (ФОТО)

Зловмисники використали відому шахрайську схему

Зловмисниця зі спільниками ошукали пенсіонерку майже на 100 тисяч гривень. Жінці повідомлено про підозру у шахрайстві. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

У поліції розповіли, що подія сталася минулого місяця у Дарницькому районі столиці. До правоохоронців звернувся місцевий мешканець та повідомив, що його 83-річну матір ошукали невідомі. Використали уже відому схему - зателефонували і повідомили, що нібито її син потрапив у лікарню. Потім слухавку взяв чоловік і представився лікарем. Порадив пенсіонерці не зволікати, а терміново зібрати 100 тисяч гривень на невідкладну операцію для сина.

Гроші, за словами “лікаря” забере його “асистентка”, яка прийшла до пенсіонерки за декілька хвилин. 

“Перебуваючи у стресовому стані, потерпіла віддала їй всі заощадження: 39 000 гривень, 500 доларів США, дві золоті каблучки та сережки, а також на вимогу зловмисниці, пенсійну банківську карту, з якої зняли 10 000 гривень. Про те, що пенсіонерка потрапила у пастку шахраїв, з’ясувалось, коли жінка вирішила сама зателефонувати синові”, – розповів начальник територіального управління поліції Антон Жидовцев.

Зловмисницю затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час вчинення аналогічного злочину на території Голосіївського району. Правопорушницею виявилася 38-річна уродженка Дніпра, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, грабежів та шахрайства.

Під час проведення обшуків слідчі вилучили у жінки частину коштів, здобутих злочинним шляхом. Поліція встановлює причетних до злочину.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньо змовою групою осіб. 

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про розбійний напад у Києві.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися