На Київщині викрили махінації з нерухомістю

За будівлю та ділянки незаконно переплатили у сумі понад 7,8 мільйона гривень

У Київській області зловмисники заволоділи бюджетними коштами при облаштуванні школи на Київщині. Під суд піде ексголова сільської ради. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України.

Обвинувальний акт стосовно колишнього голови сільради на Київщині НАБУ і САП скерували до суду.

У ході розслідування було встановлено, що обвинувачений навесні 2019 року для облаштування навчального закладу купив занедбану будівлю з трьома земельними ділянками площею 0,81 га за 15,8 мільйона гривень. Однак місяцем раніше цю нерухомість придбала інша учасниця злочину лише за близько двох мільйонів гривень.

Аби реалізувати оборудку, підробили звіти про оцінку будівлі та земельних ділянок. “Експертиза, проведена в межах розслідування, встановила незаконну переплату у сумі понад 7,8 мільйона гривень”, - повідомили в НАБУ. 

При цьому сільська громада так і не отримала навчальний заклад – придбана нерухомість так і залишилася занедбаною та непридатною для використання.

Дій обвинуваченого кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

У прокуратурі зазначили, що розслідування стосовно ще двох учасників злочину виділено в окреме кримінальне провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці товариство після набуття права власності на нерухомість не оформило відповідні документи на земельну ділянку. При цьому користувалося землею без дозволів. Дізнатися детальніше про махінації з комунальної земельною ділянкою, викриті у Києві, можна за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися