Киянин “продавав”комерційну таємницю та пропонував інші “послуги” (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмиснику

Киянина підозрюють у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом - він обіцяв підприємцю подачу вагонів АТ “Укрзалізниця”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Про підозру повідомили працівнику одного із приватних підприємств, пов’язаних з АТ “Укрзалізниця”. Йому інкримінують несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка містить комерційну таємницю АТ “Укрзалізниця” та в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення посадовою особою АТ “Укрзалізниця” (за ч.1 ст. 361-2, ч.2 ст. 361-2, ч.2 ст. 369-2 КК України).

“За даними слідства, працівник приватного підприємства отримував від посадових осіб АТ “Укрзалізниця” інформацію, яка зберігається в автоматизованій системі керування вантажними перевезеннями та за гроші систематично збував її через месенджер Telegram”, - повідомили у прокуратурі.

За даними прокуратури, замовники цікавилися даними про: 

  • вантажі та їх власників,

  • станції призначення,

  • залишок відстані до пункту призначення,

  • дати прийому вантажів для перевезень, 

  • вагони. 

У прокуратурі зауважили, що вказана інформація становить комерційну таємницю. За одне таке повідомлення він отримував 10 тисяч гривень.

“Окрім того, підозрюваний за неправомірну вигоду у розмірі 53 000 гривень обіцяв своєму колезі - працівнику іншого приватного підприємства, прискорити подачу вагонів працівниками АТ “Укрзалізниця”. В іншому випадку клієнту обіцяли створити перешкоди для перевезення вантажу”, - йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали після отримання грошей. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

picture

Санкція статті, за якою кваліфіковано справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, за що покарають киянина.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися