Хабар за роздрібну торгівлю: як в Оболонській РДА “розв'язують питання”

Яке покарання загрожує за хабарництво

Заступницю начальника відділу контролю за благоустроєм Оболонської РДА підозрюють в отриманні неправомірної вигоди - вона вимагала 42 000 гривень щомісяця за безперешкодне ведення роздрібної торгівлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва. 

У Шевченківському управління поліції розповіли, що правопорушниця вимагала від підприємця неправомірну вигоду. Питанням було в розміщенні торговельних місць та безперешкодному веденні роздрібної торгівлі на території Оболонського району.

За даними поліції, підприємець повинен був сплачувати 7 000 гривень за кожне місце. При цьому оплату він мав проводити наперед - у перший числах кожного місяця.

“Загалом зловмисниця погодила підприємцю шість торгових точок, за які він мав сплачувати 42 000 гривень. Ми задокументували перший “платіж” за червень у розмірі 21 тисячі гривень та надалі затримали фігурантку у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо під час передачі їй 42 тисяч гривень за новий місяць”, - уточнила слідча Шевченківського управління поліції Олена Яремчук.

Правопорушниці повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За вчинене, відповідно до статті, передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили підпільний цех, де фальсифікували відомі продукти.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися