У громаді на Київщині завдали збитків держбюджету майже на 100 мільйонів гривень

На які потреби спрямували кошти у громаді на Київщині

Керівник фінансового відділу однієї з територіальних громад на Білоцерківщині своїми діями завдав понад 93 мільйони гривень збитків державному бюджету. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

За даними слідства, на рахунках сільської ради знаходилося понад 93 мільйонів гривень “військового” ПДФО. Ці кошти,  відповідно до чинного законодавства, повинні перераховувати до державного бюджету на потреби оборони.

“Перерахування коштів з відповідного місцевого бюджету до державного було здійснено шляхом залучення кредиту з єдиного казначейського рахунка”, - пояснили у БЕБ.

Потім, керівник фінвідділу сільської ради не погасив кредит, хоча і знав про таку необхідність, однак не вчинив жодних відповідних дій. 

“Надалі, всупереч закону, згадані кошти було перераховано на погашення інших видатків громади. Зокрема, на придбання комплексу нежитлових будівель та споруд заводу на Київщині, діяльність якого була припинена ще у 2010 році. Також, частину коштів фігурант направив на депозитні рахунки підпорядкованих підприємств житлово-комунальної сфери”, - повідомили у БЕБ.

Висновки судово-економічної експертизи підтвердили завдання матеріальних збитків державному бюджету у розмірі понад 93 мільйони гривень.

“Керівникові фінансового відділу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), а обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті”, - повідомили у БЕБ.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві директор компанії не сплатив понад чотири мільйони гривень податків




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися