У Київській області користувалися водосховищем з порушеннями

Підприємець не мав відповідних дозвільних документів

Водосховище у Київській області повернули в державну власність. Об'єкт оцінюється орієнтовно в понад мільярд гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За позовом Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури державі повернуто водосховище на річці Красна в межах Перегонівської та Семенівської сільських рад Обухівського району. Також повернуто земельну ділянку під цим водосховищем площею 29 га вартістю понад мільярд гривень”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

У ході розслідування прокурори встановили, що підприємець використовував водосховище декілька років для ведення рибогосподарської діяльності. При цьому користувався водним об'єктом лише на основі виданих Режимів рибогосподарської експлуатації. У прокуратурі зазначили, що ці документи не давали йому права на користування водоймою.

“Внаслідок такого господарювання він уникав орендної плати за використання водних об’єктів та земель водного фонду. Оскільки законом не передбачено можливість використання водних біоресурсів без отримання права на водні об’єкти та земельні ділянки під ними, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою”, - уточнили у прокуратурі.

Господарський суд Київської області зобов’язав підприємця припинити незаконне використання водосховища та повернути його Обухівській міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Пущі Водиці продали будинок та землю за підробленими документами. Детальніше про протизаконні дії читайте за посиланням




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися