У Київській області незаконно заволоділи землями поблизу річки Дніпро

Незаконно заволоділи землями шляхом підробки документів

Громадяни на Київщині заволоділи землями вартістю понад дев'ять мільйонів гривень поблизу річки Дніпро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

“Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох громадян за фактами шахрайства, підроблення документів та їх використання, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209, ч. 2, 4 ст. 358 КК України)”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

За даними розслідування, мешканець Київської області розробив схему із заволодіння земельними ділянками. Йдеться про землі поблизу річки Дніпро у Вишгородському районі. До реалізації схеми він залучив свого брата – інженера-землевпорядника. 

“Помічник” підробив пакет офіційних документів, використовуючи дані 15 підставних осіб. На підставі документів брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність.

“Надалі знайомий державний реєстратор здійснив державну реєстрацію права власності на всі земельні ділянки. Після цього обвинувачені придбали частину привласнених земель за цінами значно нижче ринкових. Загальна вартість привласнених злочинним шляхом земельних ділянок становить понад дев'ять мільйонів гривень”, - зазначили у прокуратурі.

Земельні ділянки арештували, прокуратура працює над поверненням їх у державну власність. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області підрядник підробив документи та привласнив мільйони гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися